Csirke chilis limeszósszal

A chili és a lime mindent szokásos ízt megbolondít kissé. Thaiföldön ezt jól tudják

Hasonló receptek

A lime-ot nevezik zöldcitromnak és limette-nek is. Igencsak hasonlít a citromhoz, de azért meg lehet különböztetni. Noha ugyanúgy tojás alakú, viszont valamivel kisebb, mint a citrom. Vékony héja még éretten is zöld, esetleg zöldessárga. Lédúsabb mint a citrom, íze savanyúbb, és enyhén kesernyés aroma jellemzi.

Délkelet-Ázsia trópusi vidékeiről származik, de manapság már számos más helyütt termesztik.

Európába a keresztes lovagok hozták magukkal több mint 800 éve. Sokféleképpen fel lehet használni, például számos koktélnak alkotóeleme.

Íme, pár további lime-recept!

Hozzávalók 4 személyre
10 evőkanál lime-lé 0,8 dl víz 14 dkg répa 4 evőkanál halszósz 3 evőkanál cukor 4 gerezd fokhagyma 2 db piros chilipaprika 2 db csirkemellfilé

Elkészítés
1. A lime-lét a vízzel, az apróra reszelt répával, a halszósszal, a cukorral, az egész fokhagymával és az apróra vágott chilivel néhány percig összeforraljuk, és félretesszük.

2. A csirkét növényi olajon megsütjük, és tálaláskor a szószt a tetejére kanalazzuk.

Vote it up
147
Tetszett?Szavazzon rá!