Hozzávalók 4 személyre
1 liter csirkealaplé • 2 evőkanál szójaszósz • 1 ujjnyi gyömbér • 0,5 db csilipaprika (tetszőleges) • kevés étolaj
A töltelékhez: 20 dkg csirkehús • 1 ujjnyi reszelt gyömbér • 1 db újhagyma • 0,5 db csilipaprika (tetszőleges) • só, bors
A tésztához: 2 db tojás • 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
Elkészítés
1. A lisztből és a tojásból tésztát készítünk, majd belisztezett felületen kinyújtjuk, és kb. 6 x 6 cm-es háromszögekre vágjuk.
2. A töltelékhez a húst összedolgozzuk a gyömbérrel, az apróra vágott újhagymával és csilivel, majd sózzuk, borsozzuk.
3. Minden második tésztadarabra tölteléket kanalazunk, majd az üres lapokkal lefedjük, és a széleket összenyomkodjuk.
4. Az alaplét összeforraljuk a szójaszósszal, a gyömbérrel és a csilivel, kifőzzük benne a tésztabatyukat, majd egy kevés felhevített olajon oldalaikat enyhén megpirítjuk, és a levesbe visszatéve azonnal tálaljuk.
Hozzászólás