Csirkemájas terrine

Sok mindenből lehet terrine-t csinálni, a lényeg a kellemes hőfokú vízfürdő és a megfelelő edény

Hozzávalók
1 fej vöröshagyma 1 dl portói bor 30 dkg kenyérmorzsa 15 dkg csirkemáj 8 szelet bacon 3 db babérlevél kakukkfű olaj

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Az apróra vágott hagymát egy kevés olajon megpároljuk, majd hozzáöntjük a portóit, és néhány percig együtt főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a kenyérmorzsát.

2. Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, hirtelen kisütjük benne a májat, apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a boros keverékhez.

3. Baconszeletekkel kibélelünk egy terrine-edényt, és belekanalazzuk a tölteléket. A tetejére helyezzük a babérleveleket és egy kevés kakukkfüvet, majd alufóliával betakarva vízfürdőben addig sütjük, míg a víz gyöngyözni nem kezd.

4. Ekkor a hőmérsékletet lejjebb vesszük 120 °C-ra, és a terrine-t további 2 órán át sütjük. Sütés után hagyjuk langyosra hűlni, majd nehezéket helyezünk rá, és megvárjuk, amíg teljesen ki nem hűl.

Vote it up
50
Tetszett?Szavazzon rá!