Csodás forró csoki

Téli estéken jólesik egy kis forró kakaót kortyolgatni. Ráadásul kutatók kiderítették, hogy kifejezetten érdemes is

Hasonló receptek

A Cornell Egyetem és a Szöuli Egyetem kutatói megvizsgálták három italféleség, a kakaó, a vörösbor, valamint a tea összetételét, és arra jutottak, hogy a kakaóban majdnem kétszer annyi a rákos daganatok kialakulását akadályozó antioxidáns anyag, mint a vörösborban, és négyszer-ötször annyi, mint a teában. A tudósok szerint hasonló előnyökkel kecsegtet az azonnal oldódó kakaópor is. (Az étcsokoládéban szintén sok az antioxidáns, de amellett a nem egészséges zsír is.) Egészségvédő gyanánt kóstolja meg az alábbi recept szerint készült finomságot!

Mexikói fűszeres forró csoki
Hozzávalók: 1 evőkanál édesítetlen kakaópor • 2 kiskanál barna cukor • 1/4 kiskanál őrölt fahéj • 1/8 kiskanál őrölt szerecsendió • 1 evőkanál forró víz • 2 dl sovány tej • 1/2 kiskanál vaníliaaroma • 1/8 kiskanál mandulaaroma

Elkészítés
1. Bögrében összevegyítjük az első négy hozzávalót. Hozzáadjuk a forró vizet, simára keverjük.

2. Lábasban felforrósítjuk a tejet. Beleöntjük a kakaós keveréket, jól elkeverjük, végül hozzáadjuk a vanília- és mandulaaromát. Azonnal fogyasztható.

Tápanyag- és energiatartalom: 160 kalória, 3,4 g zsír, 9 g fehérje, 1,6 g nyersrost.

Vote it up
363
Tetszett?Szavazzon rá!