Csokidominó

Ki látott már pöttyös helyett csíkos dominót?! Akár ön is, ha megsüti

Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé 40 dkg vaj 25 dkg cukor 4 db tojás 2 kiskanál őrölt fahéj 3 dkg kakaópor 12 dkg keksz

Elkészítés
1. A csokoládét a vajjal lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik.

2. Ezután hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd hozzáadjuk a tojásokat, a fahéjat és a kakaóport, és alaposan összekeverjük.

3. Egy őzgerincformát kibélelünk folpakkal. A forma aljába kanalazunk egy réteg csokikrémet, majd ráterítünk egy sor kekszet. Erre újabb réteg csokit kanalazunk, majd megint keksz következik. A rétegezést addig folytatjuk, míg a forma meg nem telik (a legfelső réteg csokoládé legyen).

4. A tetejét letakarjuk fóliával, majd legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük.

5. Tálalás előtt a fólia segítségével kivesszük a formából, és felszeleteljük.

Vote it up
346
Tetszett?Szavazzon rá!