Csokidrazsés muffin

Talán sokkolóan hangzik, hogy M&M’s vagy Smarties drazséból muffin készül, de mi ez az osztrigához képest?

Hozzávalók
15 dkg étcsokoládé 6 evőkanál vaj + a formába 2 tojás  2,5 dl tej 17 dkg liszt 3 dkg kakaópor 7 dkg barna cukor 1,5 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál szódabikarbóna 0,5 kiskanál só 15 dkg M&M’s vagy Smarties drazsé

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A csokoládét a vajjal gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. 15 perc után hozzáadjuk a tojást és a tejet, és alaposan összedolgozzuk.

2. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a barna cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.

3. A száraz hozzávalókat az olvasztott csokoládéhoz keverjük, hozzáadjuk a drazsé felét, majd a tésztát egy kivajazott vagy papírral bélelt muffinforma mélyedéseibe kanalazzuk. (Maximum háromnegyedig, hogy legyen helye feljönni a tésztának.)

4. A halmok tetejét megszórjuk a maradék csokidrazséval, majd sütőben 14-15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Vote it up
79
Tetszett?Szavazzon rá!