Hozzávalók 4 személyre
18 dkg étcsokoládé • 18 dkg vaj + a formába • 4 db tojás • 10 dkg cukor + 3 evőkanál • 5 dkg mandulaliszt • 3 evőkanál liszt + a formákba
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csokoládét apró darabokra törjük, és a vajjal együtt lassú tűzön megolvasztjuk, majd félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját 10 dkg cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a kétféle lisztet, és összedolgozzuk.
2. A tojásfehérjét laza habbá verjük, majd hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, és tovább habosítjuk. A habot beleforgatjuk a csokoládés masszába, majd 4-6 kivajazott, kilisztezett szufléformába kanalazzuk. Ezután a formákat 2 órára hűtőbe tesszük, sütés előtt szoba-hőmérsékletűre melegítjük.
3. A formákat nagyobb sütőedénybe állítjuk, kb. 3/4-ig felöntjük vízzel, majd a sütőbe helyezzük, és 25 percig sütjük. Akkor jó, ha a szélei már megsültek, de a közepe még lágy. Sűrűre forralt tejszínnel tálalhatjuk.
Hozzászólás