Csokikolbász

Sütés nélkül elkészíthető, ezért különösen praktikus szingliknek, de persze a tréfás kedvű ínyencek se hagyják ki

Hasonló receptek

Hadilábon áll a sütés-főzéssel? Akkor önnek találták ki ezt az ínycsiklandó desszertet. Mindössze 20 percbe telik elkészíteni, ráadásul kevés alapanyag kell hozzá. Egyetlen hátránya, hogy egy napig a hűtőben kell állnia, hogy összeérjen, vagyis ahányszor benyit aznap a fridzsiderbe, kísértésbe eshet, hogy beleharapjon. De ha készen van, elkápráztathatja vagy megtréfálhatja vele a vendégeit, hiszen meglepően hasonlít az igazi kolbászra.

Hozzávalók 2 személyre
2 db tojás 15 dkg vaj 12 dkg porcukor 3 dkg kakaópor 5 dkg dió 5 dkg mazsola 1 evőkanál konyak vagy rum 25 dkg keksz

Elkészítés
1.
Összekeverjük a tojást, a vajat, a cukrot és a kakaóport, majd hozzávegyítjük a nagyon finomra vágott diót.

2. A tojásos keverékhez hozzáadjuk a mazsolát és a konyakot, majd belekeverjük a finomra darált kekszet.

3. Ezután fólia segítségével kolbászformát készítünk belőle, és legalább egy napra a hűtőbe tesszük.

Vote it up
270
Tetszett?Szavazzon rá!