Csokirolád

Mindenkinek van hozzá tuti receptje. Mi így szeretjük

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
5 dkg liszt 5 dkg porcukor 5 dkg vaj 2 db tojásfehérje

A töltelékhez: 1,2 dl tejszín 25 dkg étcsokoládé 6 dkg vaj 1 evőkanál porcukor

A csokimázhoz: 0,8 dl tejszín 1 evőkanál vaj 5 dkg étcsokoládé 5 dkg tejcsokoládé 1 csipet só

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet és a porcukrot egy edénybe szitáljuk, majd összedolgozzuk a szoba-hőmérsékletű vajjal és a tojásfehérjével.

2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszából evőkanálnyi adagokat kanalazunk rá, majd korong alakúra lapítjuk.

3. A korongokat 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük, majd amíg melegek és formázhatók, egy henger alakú tárgyra hajlítjuk őket.

4. A töltelékhez felforrósítjuk a tejszínt, hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét, a vajat és a porcukrot, és addig kevergetjük, míg a csoki fel nem olvad, majd félretesszük hűlni.

5. Amikor kihűlt, az ostyahengerekbe töltjük.

6. A máz hozzávalóit lassú tűzön felhevítjük, majd alaposan elkeverjük, hogy krémes állagú legyen.

7. Az ostyahengereket egy rácsra helyezzük, rácsorgatjuk a csokimázat, majd egy spatulával elsimítjuk rajtuk. Néhány óráig állni hagyjuk.

Vote it up
120
Tetszett?Szavazzon rá!