Csokis-banános süti

Akár ehető karácsonyi ajándéknak is beillik ez a sokáig eltartható finomság

Hozzávalók
35 dkg liszt 2 kiskanál sütőpor 1 kiskanál szódabikarbóna 1/2 evőkanál fahéj 1/4 evőkanál só 1/4 kiskanál őrölt szerecsendió 20 dkg sütőmargarin 10 dkg cukor 10 dkg barna cukor 2 nagyobb banán 1 evőkanál vaníliakivonat 2 tojás 20 dkg csokichips vagy csokidarab

Elkészítés
1. Egy közepes tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát a fahéjjal, a sóval és a szerecsendióval, majd félretesszük.

2. Egy nagyobb edényben elektromos keverővel összedolgozzuk a margarint, valamint a kétféle cukrot.

3. A banánokat villával összetörjük, hozzáöntjük a vaníliakivonatot, majd az egészet hozzáadjuk a margarinos keverékhez.

4. Egyenként beleütjük a tojásokat, és jól összekeverjük. A tojásos keveréket a lisztes keverékhez öntjük, és jól összedolgozzuk. Beleszórjuk a csokichips vagy csoki háromnegyedét és egy órára hűtőbe tesszük.

5. A sütőt előmelegítjük 190 ˚C-ra. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat teszünk a tésztából, majd a tetejét megszórjuk a maradék csokichipsszel/csokival

6. Körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Zárt dobozban egy hétig eltartható.
 

Íme, pár további banános finomság!

Vote it up
265
Tetszett?Szavazzon rá!