Csokis-cseresznyés muffin

Alig egy évtizede robbant be az életünkbe a muffin, most pedig nehéz elképzelni, milyen volt nélküle

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
6 evőkanál vaj + a formába 15 dkg étcsokoládé 2,5 dl tej 2 db tojás 20 dkg liszt 3 dkg kakaópor 6 dkg barna cukor 1,5 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál szódabikarbóna 0,5 kiskanál só 10 dkg aszalt cseresznye

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A vajat a csokoládé felével a tejben gőzfürdő fölött megolvasztjuk. A tűzről levéve 15 percre félretesszük hűlni, majd hozzáadjuk a tojást, és simára keverjük.

2. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a barna cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, összedolgozzuk az olvasztott csokoládéval, majd hozzáadjuk az apróra tört maradék csokit és a cseresznyét is.

3. Egy vajjal kikent muffinforma mélyedéseit 3/4 részig megtöltjük a tésztával, és a sütiket 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni.

Vote it up
120
Tetszett?Szavazzon rá!