Csokis-cseresznyés sütemény

A csokoládét mindenki szereti, és a cseresznyének is kevés az ellensége, így sikerre ítéltetett ez a süti

Hasonló receptek

Hozzávalók
30 dkg étcsokoládé 20 dkg vaj + a formába 4 tojás 4 tojássárgája 11 dkg cukor 7,5 dkg liszt 10 dkg kimagozott cseresznye

A cseresznyeszószhoz: 0,6 dl cseresznyelikőr 1,2 dl víz 7,5 dkg cukor 20 dkg kimagozott cseresznye

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A szószhoz a likőrt, a vizet és a cukrot nagy lángon felforraljuk, 8-10 percig főzzük, majd amikor besűrűsödött, a tűzről levéve hozzákeverjük a cseresznyét, és félretesszük hűlni.

2. Az apró darabokra tört csokoládét a vajjal együtt gőzfürdő fölött megolvasztjuk. Az egész tojásokat és a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és a masszát az olvasztott csokoládéhoz öntjük.

3. A tészta felét egy muffinforma kivajazott mélyedéseibe merjük, néhány szem cseresznyét teszünk rá, majd a maradék tésztát is rákanalazzuk, és sütőben 20-22 percig sütjük. A sütőből kivéve azonnal kiborítjuk a formából, és a cseresznyeszósszal meglocsolva tálaljuk.
 

Szeretne megismerni más cseresznyés desszerteket is? Kattintson!

Vote it up
246
Tetszett?Szavazzon rá!