Csokis-datolyás süti

Íme, egy kicsorduló finomság a különleges ízek kedvelőinek

Hasonló receptek

Az évezredek óta termesztett datolya a zsidóság számára az őszinteséget, a szépséget és az igazságosságot szimbolizálja. Ráadásul több mint csemege, hiszen tartalmaz B-vitamint, kalciumot, magnéziumot, foszfort, rezet, káliumot, cinket és vasat is, illetve rosttartalma is jelentős.

Hozzávalók 6 személyre
40 dkg fagyasztott leveles tészta liszt a tészta alá 1 db tojás 10 evőkanál kenhető csokoládés mogyorókrém 8 dkg datolya 8 dkg mogyoró 10 dkg tejcsokoládé

Elkészítés
1. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, 8x12 cm-es téglalapokat vágunk belőle, majd minden második tetejét megkenjük egy kevés vízzel összekevert tojással.

2. Azokra a tésztadarabokra, amiket nem kentünk meg, egy-egy bő evőkanál mogyorókrémet és ugyanannyi kimagozott és feldarabolt datolyát teszünk, majd egyenletesen elosztva megszórjuk az apróra vágott mogyoróval és csokival.

3. A tojással megkent téglalapokat a tetejükre illesztjük, és a széleket a két tésztalap találkozásánál szorosan összezárjuk.

4. A batyukat egy tepsiben 200 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
 

Ha kedveli a datolyát, tudunk ajánlani további ínycsiklandó recepteket is!

Vote it up
240
Tetszett?Szavazzon rá!