Csokis-diós vajkaramella

Háromféle csokival, dióval és pillecukorral készülő, gazdag és bársonyos álomédesség

Hasonló receptek

Hozzávalók
500 g cukor 250 g vaj vagy margarin 250 g sötét nádcukor 1 konzerv vagy 2 tubus (összesen 340 g) cukrozott sűrített tej 32 darab pillecukor, félbevágva 340 g közepes (50% körüli) kakaótartalmú étcsoki, apró darabokra vágva 400 g tejcsoki, feldarabolva 60 g magas (minimum 60%-os) kakaótartalmú étcsoki, feldarabolva 1 teáskanál vaníliakivonat 200 g durvára vágott dió

Elkészítés
1. Vajazzunk ki egy 40x30 cm-es tepsit.

2. Egy nagy méretű, lehetőleg teflonbevonatú serpenyőben keverjük össze a fehér és barna cukrot, vajat vagy margarint, valamint a sűrített tejet. Alacsony lángon, kavargatva főzzük addig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután állítsuk magasabbra a lángot, és várjuk meg, amíg a keverék felforr. Folyamatosan keverve forraljuk 5 percig.

3. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, szórjuk bele a pillecukrot, és kevergessük, amíg megolvad. Adjuk hozzá a háromféle feldarabolt csokoládét, és folytassuk a keverést, amíg ezek is elolvadnak. Végül egyenletesen eloszlatva forgassuk bele a vaníliát és a diódarabokat.

4. A keveréket öntsük ki az előkészített tepsibe, és simítsuk el benne. Takarjuk le fóliával, tegyük a hűtőszekrénybe, és hűtsük addig, amíg a karamell megszilárdul. Ezután egy éles késsel vágjuk fel kockákra.

Vote it up
343
Tetszett?Szavazzon rá!