Csokis-gesztenyés trüffel

Akár ajándékba is elkészítheti ezt a nyalánkságot, ha meg bírja állni, hogy ne egye meg átadás előtt

Hozzávalók
15 dkg jó minőségű étcsokoládé 30 dkg gesztenye 7 evőkanál rum vagy brandy 5 dkg cukor 7 dkg vaj 1 kiskanál vaníliakivonat 15 dkg kakaópor

Elkészítés
1. A csokoládét egy edényben vízgőz felett megolvasztjuk. A gesztenyéket egy kis vízben, 2 evőkanál rummal és a cukorral 5 percig forraljuk, majd félretesszük hűlni. Ha kihűltek, lecsepegtetjük őket.

2. Hozzáadjuk a vajat az olvadóban levő csokoládéhoz, majd hozzáöntjük a maradék rumot és a vaníliakivonatot. A tűzről levéve félretesszük hűlni, majd amikor már formázható állagú, bevonjuk vele a gesztenyéket.

3. A csokis gesztenyegolyókat a kakaóporba hempergetjük, és felülről is meghintjük kakaóval. Hűtőben tároljuk.
 

Kattintson, ha kíváncsi további trüffelreceptekre!

Vote it up
274
Tetszett?Szavazzon rá!