Hozzávalók
15 dkg jó minőségű étcsokoládé • 30 dkg gesztenye • 7 evőkanál rum vagy brandy • 5 dkg cukor • 7 dkg vaj • 1 kiskanál vaníliakivonat • 15 dkg kakaópor
Elkészítés
1. A csokoládét egy edényben vízgőz felett megolvasztjuk. A gesztenyéket egy kis vízben, 2 evőkanál rummal és a cukorral 5 percig forraljuk, majd félretesszük hűlni. Ha kihűltek, lecsepegtetjük őket.
2. Hozzáadjuk a vajat az olvadóban levő csokoládéhoz, majd hozzáöntjük a maradék rumot és a vaníliakivonatot. A tűzről levéve félretesszük hűlni, majd amikor már formázható állagú, bevonjuk vele a gesztenyéket.
3. A csokis gesztenyegolyókat a kakaóporba hempergetjük, és felülről is meghintjük kakaóval. Hűtőben tároljuk.
Kattintson, ha kíváncsi további trüffelreceptekre!
Hozzászólás