Csokis-kávés minitorta

Kakaóporral megszórva extra élvezet nyújt mini változatban

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
5 dkg sütőporos liszt 3 dkg kakaópor + a tetejére 4 db tojás 10 dkg cukor 5 dkg Rama + a sütőformába

A kávékrémhez: 22 dkg cukor 0,6 dl víz 2 evőkanál instant kávé 3 db tojásfehérje 0,25 kiskanál ecet

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet és a kakaót háromszor átszitáljuk.

2. A tojást és a cukrot elektromos keverővel 8-10 perc alatt összedolgozzuk, két részletben hozzászitáljuk a kakaós lisztet, óvatosan eldolgozzuk, majd óvatosan hozzákeverjük a megolvasztott Ramát is.

3. A tésztát Ramával kikent és sütőpapírral bélelt kis tortaformákba kanalazzuk, és 20 perc alatt készre sütjük.

4. A kávékrémhez a cukrot és a vizet a kávéporral együtt addig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik, majd félretesszük hűlni. A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzákeverjük az ecetet és a kávészirupot.

5. A sütiket vízszintesen kettévágjuk, egyik felüket megkenjük a kávékrémmel, majd rátesszük a másik felüket. Kakaóporral megszórva tálaljuk.

Vote it up
47
Tetszett?Szavazzon rá!