Csokis-kávés puding

Ha belekóstol ebbe a csokis csodába, később behunyt szemmel sokszor meg fog jelenni ön előtt

Hozzávalók 2 személyre
10 dkg liszt 2 evőkanál kakaópor 1 evőkanál instant kávépor 3 dkg mandulaliszt 8 dkg cukor 1 db tojás 3,5 dkg olvasztott vaj 1,25 dl tej 1 kiskanál vaníliakivonat 1,25 dl víz 5 dkg étcsokoládé vaníliafagylalt a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Összekeverjük a lisztet, a kakaó felét, a kávét, a mandulalisztet és 5 dkg cukrot.

2. Az enyhén felvert tojáshoz hozzákeverjük az olvasztott vajat, a tejet és a vaníliát, a kakaós liszthez adjuk, és habverővel addig keverjük, míg homogén masszát nem kapunk.

3. A maradék cukrot a vízzel, az apróra tört csokoládéval és a maradék kakaóporral lassú tűzön melegíteni kezdjük, állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd egy kb. 20 cm átmérőjű sütőformába öntjük.

4. Rákanalazzuk a kakaós-kávés keveréket, és sütőben 25-30 percig sütjük. Langyosan, 1-1 gombóc vaníliafagyival tálaljuk.

Vote it up
52
Tetszett?Szavazzon rá!