Csokis-karamellás pattogatott kukorica

Édesszájúak, figyelem: akár még a pattogatott kukoricát is készíthetik a szájízük szerint

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg pattogatni való kukorica 44 dkg cukor 50 dkg barna cukor 1,2 dl víz 100 dkg félédes csokoládé

Elkészítés
1. Elkészítjük a pattogatott kukoricát.

2. A karamellhez a kétféle cukrot és 0,6 dl vizet beleteszünk egy nagyobb lábosba, és közepes lángon addig főzzük, míg aranybarna nem lesz. Beletesszük a kukoricát, és fakanállal kevergetjük, míg az összes kukoricaszem karamellás nem lesz.

3. A karamellel bevont kukoricát egy sütőlapra helyezzük, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, az összeragadt darabokat kézzel széttörjük, majd egy nagyobb tálba tesszük. (A karamellel óvatosan bánjunk, mert könnyen megégethetjük a kezünket!)

4. A felolvasztott csokoládét merőkanállal folyamatosan adagolva rácsorgatjuk a karamelles kukoricára, és egy fakanállal addig kevergetjük, míg az összes kukoricát egyenletesen be nem vonja.

5. Az így kapott kukoricaszemeket is sütőlapra helyezzük, és hűlni hagyjuk. (Használhatunk fehér vagy tejcsokoládét is.)

Vote it up
260
Tetszett?Szavazzon rá!