Hozzávalók 4 személyre
40 dkg pattogatni való kukorica • 44 dkg cukor • 50 dkg barna cukor • 1,2 dl víz • 100 dkg félédes csokoládé
Elkészítés
1. Elkészítjük a pattogatott kukoricát.
2. A karamellhez a kétféle cukrot és 0,6 dl vizet beleteszünk egy nagyobb lábosba, és közepes lángon addig főzzük, míg aranybarna nem lesz. Beletesszük a kukoricát, és fakanállal kevergetjük, míg az összes kukoricaszem karamellás nem lesz.
3. A karamellel bevont kukoricát egy sütőlapra helyezzük, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, az összeragadt darabokat kézzel széttörjük, majd egy nagyobb tálba tesszük. (A karamellel óvatosan bánjunk, mert könnyen megégethetjük a kezünket!)
4. A felolvasztott csokoládét merőkanállal folyamatosan adagolva rácsorgatjuk a karamelles kukoricára, és egy fakanállal addig kevergetjük, míg az összes kukoricát egyenletesen be nem vonja.
5. Az így kapott kukoricaszemeket is sütőlapra helyezzük, és hűlni hagyjuk. (Használhatunk fehér vagy tejcsokoládét is.)
Hozzászólás