Csokis-málnás desszert

A málna mellett más nyári gyümölccsel, például áfonyával, szederrel vagy szilvával is elkészítheti ezt a poharas desszertet

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 adaghoz
4 darab babapiskóta 4 evőkanál kávé 2,5 dl krémes állagú túró vagy ricotta 1,25 dl vaníliás joghurt 2 teáskanál méz 2 kis kosár (összesen 500 g) friss málna 40 g reszelt étcsokoládé (70%-os kakaótartalommal)

Elkészítés
1. Tördeljük össze a babapiskótákat, és tegyünk le egyet-egyet négy kisebb tál vagy pohár aljára. A legjobb, ha szorosan illeszkednek a tálhoz, ezért célszerű minél kisebb darabokra törni a piskótát. Kanalazzuk rá a kávét, majd egy villa segítségével nyomkodjuk le még jobban a darabokat.

2. Egy tálban keverjük el alaposan a túrót, a joghurtot és a mézet. A kész krémet osszuk szét a négy tálban, és simítsuk a kávéval átitatott piskótára.

3. Szórjuk a desszertek tetejére a málnát és a reszelt csokoládét. Ezután már tálalhatjuk is!
 

Számtalan további finomságot készíthet málnából. Turmixhoz is érdemes felhasználni, de akár öregedés elleni gyümölcslevet is készíthet belőle. Tudta, hogy a málna jó visszér ellen is és a cseresznyéhez hasonlóan fájdalomcsillapító hatással is bír?

Vote it up
198
Tetszett?Szavazzon rá!