Csokis-mentakrémes süti

Olyan, mint a télies időjárásnak megfelelő öltözködés: réteges

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
30 dkg liszt 5 evőkanál kakaópor + a tetejére 1,5 kiskanál sütőpor 1 kiskanál szódabikarbóna 12 dkg Rama 22 dkg cukor 2 db tojás 1 evőkanál vaníliakivonat 2,5 dl tej

A mentakrémhez: 10 dkg Rama 0,5 kiskanál mentakivonat 0,25 kiskanál vaníliakivonat 5 evőkanál porcukor 2 db tojásfehérje 3 csepp zöld ételfesték

A csokis ganache-hoz: 3 evőkanál tejszín 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet és a kakaóport a sütőporral és a szódabikarbónával együtt egy edénybe szitáljuk.

2. A Ramát a cukorral, a tojással és a vaníliakivonattal elektromos keverővel alaposan összedolgozzuk, majd több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet.

3. A tésztából egy sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat kanalazunk úgy, hogy közöttük 4-5 cm-nyi helyet hagyunk. A korongokat 10-12 perc alatt készre sütjük, és amikor kihűlt, enyhén megszórjuk kakaóporral.

4. A mentakrémhez a Ramát elektromos keverővel összedolgozzuk a menta- és a vaníliakivonattal, hozzáadjuk a porcukrot, a tojásfehérjét és egy csipet sót, majd habosra keverjük. Végül hozzáadjuk az ételfestéket, és azzal is alaposan elkeverjük.

5. A csokis ganache-hoz forralni kezdjük a tejszínt, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, majd a tűzről levéve alaposan elkeverjük, és félretesszük hűlni.

6. A sütik felét a lapos felükön megkenjük a csokis krémmel, a maradék sütit pedig a mentakrémmel, majd a krémes felükkel összeillesztjük.

Vote it up
129
Tetszett?Szavazzon rá!