Csokis-mogyorós kenőcs

A fenti cím alapján mindenki ugyanarra a termékre gondol. Eláruljuk, hogyan készítse el annak egyéni verzióját

Hozzávalók
5 dl megtisztított, lehártyázott, pörköletlen földimogyoró 1 dl sötét, zsírdús, édesítetlen kakaópor 3 dl porcukor 1/4 kiskanál só (ízlés szerint több) 3 evőkanál földimogyoró-olaj

Elkészítés
1. A sütőlapon egyenletesen elterített mogyorót 200 fokosra előmelegített sütőben körülbelül tíz perc alatt süssük barnára, félidőben kissé rázogassuk meg, hogy egyenletesen piruljon. (Ha nem kapunk nyers mogyorót, csak pörköltet, az aroma erősítése érdekében azt is süssük legalább öt percig.)

2. Öntsük a mogyorót robotgépbe, és őröljük körülbelül öt percig. Előbb pépessé, végül folyóssá válik. Ha kell, kaparjuk le az edény oldalát.

3. Adjuk hozzá a kakaót, cukrot, sót és két evőkanál olajat, majd jól keverjük össze mindezt. Szükség szerint sózhatjuk. Ha túl sűrűnek érezzük a keveréket, adjuk hozzá a maradék olajat.

4. Lefedett edényben egy hétig eltartható. Jól lehűtve olyan sűrű lesz, mint a mogyoróvaj.

Vote it up
200
Tetszett?Szavazzon rá!