Hozzávalók
12 dkg vaj • 8 dkg porcukor • 12,5 dkg rizsliszt • 9 dkg kukoricaliszt • 0,5 kiskanál sütőpor • 1 kiskanál vaníliás cukor • 4 db tojássárgája • 12 szem mogyorós csokoládébonbon • 12 szem mogyoró
A töltelékhez: 25 dkg étcsokoládé • 10 dkg vaj • 2 db tojás • 1 db tojássárgája • 8 dkg cukor
Elkészítés
1. A vajat és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük. A kétféle liszthez hozzákeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, majd a tojássárgájával együtt hozzáadjuk a vajas keverékhez. A tésztát összedolgozzuk, cipóvá gyúrjuk, majd folpakba csomagolva legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
2. A töltelékhez a csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk. Közben az egész tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot habverővel habosra keverjük, majd a tűzről levéve belekeverjük az olvasztott csokoládét.
3. A tésztát belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és egy 26 cm átmérőjű sütőformába tesszük. Villával megszurkáljuk, egy benedvesített sütőpapírral lefedjük, nehezéknek szárazbabot szórunk rá, és 180 °C-os sütőben 25 percig elősütjük.
4. Miután kihűlt, eltávolítjuk a babot és a papírt, megtöltjük a krémmel, és 160 °C-os sütőben további 15 percig sütjük. Kihűlés után 2 órára hűtőbe tesszük. Bonbonnal és mogyoróval díszítve tálaljuk.
Hozzászólás