Csokis-mogyorós linzer

Lépjen túl a hagyományos lekváros linzeren, és eljut az igazi csokis-mogyorós bonbonmeglepetéshez

Hasonló receptek

Hozzávalók
12 dkg vaj 8 dkg porcukor 12,5 dkg rizsliszt 9 dkg kukoricaliszt 0,5 kiskanál sütőpor 1 kiskanál vaníliás cukor 4 db tojássárgája 12 szem mogyorós csokoládébonbon 12 szem mogyoró

A töltelékhez: 25 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj 2 db tojás 1 db tojássárgája 8 dkg cukor

Elkészítés
1.
A vajat és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük. A kétféle liszthez hozzákeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, majd a tojássárgájával együtt hozzáadjuk a vajas keverékhez. A tésztát összedolgozzuk, cipóvá gyúrjuk, majd folpakba csomagolva legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

2. A töltelékhez a csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk. Közben az egész tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot habverővel habosra keverjük, majd a tűzről levéve belekeverjük az olvasztott csokoládét.

3. A tésztát belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és egy 26 cm átmérőjű sütőformába tesszük. Villával megszurkáljuk, egy benedvesített sütőpapírral lefedjük, nehezéknek szárazbabot szórunk rá, és 180 °C-os sütőben 25 percig elősütjük.

4. Miután kihűlt, eltávolítjuk a babot és a papírt, megtöltjük a krémmel, és 160 °C-os sütőben további 15 percig sütjük. Kihűlés után 2 órára hűtőbe tesszük. Bonbonnal és mogyoróval díszítve tálaljuk.

Vote it up
170
Tetszett?Szavazzon rá!