Csokis-narancsos márványkuglóf

Kinézete és íze alapján is akár a húsvéti ünnepi asztal díszévé is válhat – már ameddig el nem fogy

Hozzávalók 4 személyre
3,3 dl tej 44 dkg cukor 1 evőkanál vaníliakivonat 25 dkg olvasztott vaj + a forma kikenéséhez 22,5 dkg sütőporos liszt 2 db tojás 2 dkg kakaópor 15 dkg étcsokoládé 1 evőkanál reszelt narancshéj

Az öntethez: 15 dkg étcsokoládé 1 dl tejszín

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tejet elkeverjük a cukorral és a vaníliával, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd hozzákeverjük a lisztet és a tojást is.

2. A tészta egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a felolvasztott étcsokoládét, a másik feléhez pedig a narancshéjat.

3. A csokoládés részt egy kivajazott kuglófformába öntjük. Kanalanként hozzáadjuk a narancsos keveréket úgy, hogy egy kenőkéssel közben örvényeket rajzolunk bele (ez adja majd a márványmintázatot).

4. A kuglófot sütőben 60-80 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd a formában 20 percig hűlni hagyjuk. Közben az apróra vágott csokoládét összeforraljuk a tejszínnel, és tálaláskor meglocsoljuk vele a kuglófot.

Vote it up
210
Tetszett?Szavazzon rá!