Csokis-narancsos trüffeltojás

Már most jegyezze meg, hogy ez a recept jó lesz húsvétkor, de addig is tegyen vele próbát párszor

Hasonló receptek

Hozzávalók 16 darabhoz
1,2 dl tejszín 30 dkg étcsokoládé 10 dkg puha vaj 2 evőkanál + 2 kiskanál Grand Marnier (vagy más narancslikőr vagy narancslé) 4 kiskanál reszelt narancshéj kakaópor

Elkészítés
1.
A tejszínt közepes lángon forralni kezdjük, majd először a csokival, azután a vajjal simára keverjük.

2. A tűzről levéve hozzáadjuk a narancslikőrt és a narancshéjat, majd kb. 1,5 órára dermedni a hűtőbe tesszük.

3. Egy sütőpapírra 2 evőkanálnyi adagokat halmozunk a masszából, majd két kanál segítségével tojásokká formázzuk. (Míg az egyik kanál a masszát tartja, a másikkal a széleit formázzuk, simítjuk.)

4. A tojásokat 45 percre ismét a hűtőbe tesszük, majd kakaóporban meghempergetve tálaljuk.

Vote it up
158
Tetszett?Szavazzon rá!