Hozzávalók 16 darabhoz
1,2 dl tejszín • 30 dkg étcsokoládé • 10 dkg puha vaj • 2 evőkanál + 2 kiskanál Grand Marnier (vagy más narancslikőr vagy narancslé) • 4 kiskanál reszelt narancshéj • kakaópor
Elkészítés
1. A tejszínt közepes lángon forralni kezdjük, majd először a csokival, azután a vajjal simára keverjük.
2. A tűzről levéve hozzáadjuk a narancslikőrt és a narancshéjat, majd kb. 1,5 órára dermedni a hűtőbe tesszük.
3. Egy sütőpapírra 2 evőkanálnyi adagokat halmozunk a masszából, majd két kanál segítségével tojásokká formázzuk. (Míg az egyik kanál a masszát tartja, a másikkal a széleit formázzuk, simítjuk.)
4. A tojásokat 45 percre ismét a hűtőbe tesszük, majd kakaóporban meghempergetve tálaljuk.
Hozzászólás