Csokis-zabpelyhes keksz

Kicsit kifordítva a híressé vált reklámot: amilyen ronda, olyan finom

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg liszt 2,5 dkg kakaópor 0,5 kiskanál szódabikarbóna 0,25 kiskanál só 12,5 dkg puha Rama + a tepsibe 10 dkg cukor 0,5 kiskanál vaníliakivonat 2 evőkanál zabpehely 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. A Ramát elektromos keverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd a lisztes keveréket, és csomómentesre keverjük. Végül egy spatulával hozzáforgatjuk a zabpelyhet és az apró darabokra tört csokoládét.

2. A tésztából evőkanálnyi adagokat halmozunk egy Ramával kikent sütőlapra, és 5 cm átmérőjű korongokká lapítjuk. (A korongok között 5 cm helyet hagyunk.) A sütit 15-16 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Azonnal fogyasztható, de üvegben több hétig is eláll.

Vote it up
212
Tetszett?Szavazzon rá!