Hozzávalók 4 személyre
10 dkg liszt • 2,5 dkg kakaópor • 0,5 kiskanál szódabikarbóna • 0,25 kiskanál só • 12,5 dkg puha Rama + a tepsibe • 10 dkg cukor • 0,5 kiskanál vaníliakivonat • 2 evőkanál zabpehely • 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. A Ramát elektromos keverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd a lisztes keveréket, és csomómentesre keverjük. Végül egy spatulával hozzáforgatjuk a zabpelyhet és az apró darabokra tört csokoládét.
2. A tésztából evőkanálnyi adagokat halmozunk egy Ramával kikent sütőlapra, és 5 cm átmérőjű korongokká lapítjuk. (A korongok között 5 cm helyet hagyunk.) A sütit 15-16 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Azonnal fogyasztható, de üvegben több hétig is eláll.
Hozzászólás