Csokis csodák

Ha valaki meg is próbál ellenállni a csokoládénak, az alábbi finomságok valamelyike biztosan leveszi a lábáról

Egy magunk alkotta trüffel a legkívánatosabb ajándékok egyike, már csak szép csomagolásba kell rejteni.

Egyébként tudta, hogy a trüffel szó sok európai nyelvben eredetileg szarvasgombát jelent? Egyik-másik rücskös finomság tényleg hasonlít a drága étekre, de nemcsak ez magyarázza a névazonosságot. Annak idején a szarvasgombát portóiban vagy konyakban tartósították, aztán miután kivették belőle a gombát, a fennmaradó itallal desszertcsokoládékat töltöttek meg.

Csokis-fahéjas trüffel
Ennél egyszerűbben talán nem is lehet ínycsiklandó, illatozó csokibombát alkotni

Hozzávalók
45 dkg étcsokoládé 3 dl tejszín 1 kiskanál őrölt fahéj 40 szem pörkölt mogyoró 10 dkg kakaópor

Elkészítés
1. A csokoládét a tejszínnel és a fahéjjal lassú tűzön megolvasztjuk, majd a hűtőben megdermesztjük.

2. A masszából egy kiskanál segítségével golyókat formázunk, közepükbe 1-1 szem mogyorót helyezünk, végül meghempergetjük a kakaóporban.
 

Kattintson a képekre, ha kíváncsi további csokis finomságokra!

Párolt gyümölcs csokoládéöntettelCsokoládétorta gazdagonCsokoládés fatörzsFahéjas csokis körte

Vote it up
269
Tetszett?Szavazzon rá!