Csokis eszpresszókrém

Ugye, nem kell ecsetelnünk, mennyire jó a mértéktartó kávézás? És akkor még nem is említettük az étcsokit...

Hasonló receptek

Ha a tudományos bizonyítékokra kíváncsi, íme: a kávéról több nagyszabású vizsgálat során bebizonyosodott, hogy csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, a szívbetegségét, a Parkinson-kórét és a vastagbélrákét. Az étcsokoládé antioxidánsai pedig  csökkentik a vérrögök kialakulásának veszélyét, illetve gyulladáscsökkentő hatással bírnak, vagyis az étcsoki valóságos érgyógyszer. Azt már csak zárójelben említjük meg, hogy a csokoládénak nemi vágyat fokozó hatást is tulajdonítanak...

Hozzávalók 4 személyre
13 dkg étcsokoládé 2 dl tejszín 1 dl tej 1 kiskanál instant kávépor 1 csipet só 4 db tojássárgája 1 evőkanál cukor

Elkészítés
1. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra. Egy tűzálló edénybe beleteszszük a csokoládét. Egy lábosban addig hevítjük a tejszínt, a tejet, a kávéport és egy csipetnyi sót, míg a kávépor fel nem oldódik. Ráöntjük a csokoládéra, és addig kevergetjük, míg a csoki fel nem olvad, és egy lágy masszát nem kapunk.

2. Egy másik edényben összekeverjük a tojássárgáját, a cukrot és egy csipetnyi sót, majd folyamatos kevergetés mellet beleöntjük a forró csokis masszát. A kapott keveréket 6-8 hőálló kávéscsészébe töltjük.

3. Egy hőálló edény aljára konyharuhát fektetünk, és sorban ráhelyezzük a csészéket. Egy nagy darab alufóliát sűrűn kilyuggatunk, letakarjuk vele az edényt, majd az egészet a sütőbe tesszük. Ekkor a csészék mozogni kezdenek. Akkor van kész, amikor a szélsők már nyugalmi állapotba kerültek, de a közepe még enyhén mozog.

Vote it up
273
Tetszett?Szavazzon rá!