Csokis karamellszelet

Akár hiszi, akár nem, pont olyan, amilyennek látszik: nagyon jó!

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 dkg liszt 6 dkg barna cukor 2 evőkanál kukoricakeményítő 1 csipet só 8 dkg vaj + a sütőformába 1 evőkanál jéghideg víz 1 db tojássárgája

A karamellszószhoz: 2 dl sűrített tej 10 dkg barna cukor 6 evőkanál vaj 2 evőkanál arany szirup 1 kiskanál vaníliakivonat

A csokimázhoz: 15 dkg étcsokoládé 3 evőkanál tejszín

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Az első négy hozzávalót botmixerrel összedolgozzuk, a vajat hozzáadva tovább keverjük, majd hozzáadjuk a hideg vizet és a tojássárgáját, és tésztává gyúrjuk.

2. A tésztát egy kivajazott sütőformába nyomkodjuk, majd kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A szósz hozzávalóit felforraljuk, majd amikor a cukor már teljesen feloldódott, állandó kevergetés mellett tovább forraljuk, míg karamellizálódni nem kezd (kb. 6 perc). Ezután a tésztára öntjük, majd 15 percre félretesszük, és hagyjuk megszilárdulni.

4. Közben az apró darabokra tört csokoládét összekeverjük a tejszínnel, mikrohullámú sütőben 20-30 másodperc alatt megolvasztjuk, majd a karamellszósz tetejére kanalazzuk, és enyhén megsózzuk. A süteményt 1 órára a hűtőbe tesszük, míg a csokimáz meg nem szilárdul. Tálalás előtt szeletekre vágjuk.

Vote it up
441
Tetszett?Szavazzon rá!