Hozzávalók 6 személyre
14 dkg vaj • 20 dkg barna cukor (világos) • 1 db tojás • 1 kiskanál vaníliakivonat • 24 dkg liszt • 0,5 kiskanál szódabikarbóna • 0,75 kiskanál sütőpor • 0,75 kiskanál só • 28 dkg étcsokoládé
Elkészítés
1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, és azokkal is eldolgozzuk.
2. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez, megszórjuk az apró darabokra tört csokoládéval, és alaposan összedolgozzuk. Műanyag fóliába csomagolva legalább 24 órára hűtőbe tesszük.
3. A masszát felhasználás előtt hagyjuk egy kicsit felmelegedni, majd evőkanállal pingponglabdányi adagokat szaggatunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsire. (Elég helyet hagyjunk a sütik között, mert megnőnek!)
4. A kekszet 175 °C-ra előmelegített sütőben 14-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ami nem fogy el azonnal, azt zárható dobozba tesszük – másnap még ízletesebb lesz.
Hozzászólás