Csokis kuglóf

Valóságos klasszikus, ami nem is csoda, hiszen mindig élvezhető

Hozzávalók
1 adag kelt tészta 8 dkg étcsokoládé 0,6 dl tejszín 1 db tojás kevés liszt

Elkészítés
1.
A recept szerint elkészítjük a kelt tésztát.

2. A csokoládét a tejszínnel gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A tésztát belisztezett felületen 45x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük az olvasztott csokoládéval, és hosszában feltekerjük.

4. A tekercset egy enyhén kilisztezett kuglófformába tesszük, és meleg helyen letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

5. A tészta tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
160
Tetszett?Szavazzon rá!