Csokis mascarponés sárgabaracktorta

Hamisítatlan olasz ínyencség, annak minden előnyével. Hátránya, az nincs

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
20 dkg liszt + a formába 1,5 kiskanál sütőpor 1 csipet szódabikarbóna 0,5 kiskanál só 10 dkg vaj + a formába 7 dkg margarin 22 dkg cukor 4 db tojás 1 kiskanál vaníliakivonat 2 dl joghurt 7,5 dkg szárított sárgabarack 5 dkg pekándió

A krémhez: 15 dkg mascarpone 10 dkg vaj 5 dkg kakaópor 1 kiskanál vaníliakivonat 15 dkg porcukor 3 evőkanál tej

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.

2. A vajat és a margarint keverőgéppel magas fokozaton fél perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, tovább keverjük, majd hozzávegyítjük a tojássárgájákat és a vaníliát is.

3. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és a joghurtot, majd beleforgatjuk a négyfelé vágott sárgabarackokat és a durvára tört pekándiót is.

4. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A masszát egy 20 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, 25-30 percig sütjük, majd félretesszük hűlni.

5. A krémhez a mascarponét elektromos keverővel összedolgozzuk a vajjal, a kakaóporral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet. (Ha nem elég kenhető, adhatunk hozzá még egy kevés tejet.)

6. A már kihűlt tésztát vízszintesen három részre vágjuk, az egyes rétegek között megkenjük a csokis mascarponés krémmel, a maradék krémet pedig egy spatula segítségével elosztjuk a torta tetején és az oldalán.

Vote it up
39
Tetszett?Szavazzon rá!