Csokitorta

Sokféle változatban létezik, szerintünk ez abban különleges, hogy senki sem tud ellenállni neki

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
25 dkg liszt + a tortaformába 1 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál só 15 dkg kakaópor 2 dl forró víz 40 dkg cukor 3 db tojás 17 dkg puha vaj + a tortaformába 2 dl kefir 1 kiskanál vaníliakivonat

A bevonathoz: 16 dkg étcsokoládé 5 dkg vaj 1 kiskanál vaníliakivonat 2 dl tejszín 15 dkg cukor

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 28-30 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, a papírt és a forma széleit kivajazzuk és vékonyan kilisztezzük.

2. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Egy másik edényben a kakaóporra forró vizet öntünk, és simára keverjük vele.

3. A cukrot és a tojásokat kézi mixerrel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vajat is. Ezután hozzákeverjük a kakaós masszát, majd a kefirt és a vaníliakivonatot, és alaposan összedolgozzuk.

4. Ezután hozzákeverjük a lisztet, újra alaposan összedolgozzuk, és a tortaformába öntjük. Sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd hagyjuk kihűlni.

5. A bevonathoz a csokoládét apró darabokra törjük, majd a vajjal és a vaníliával egy közepes edénybe tesszük.

6. A tejszínt és a cukrot közepes lángon felmelegítjük, folyamatosan kevergetjük, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd a csokoládés keverékre öntjük. 1 percig állni hagyjuk, majd addig keverjük, míg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Legalább egy órára félretesszük hűlni.

7. A tésztát kivesszük a formából, és óvatosan eltávolítjuk róla a sütőpapírt. A tetejét és az oldalát megkenjük a csokimázzal, majd legalább egy órán át állni hagyjuk. Tálalásig lefedve a hűtőben tároljuk.

Vote it up
260
Tetszett?Szavazzon rá!