Csokitorta liszt nélkül

Liszt helyett mandulával, hogy még finomabb és egészségesebb legyen

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
40 dkg étcsokoládé 20 dkg Rama 4 db tojás 20 dkg barna cukor 1 kiskanál vaníliakivonat 25 dkg őrölt mandula 1 kiskanál sütőpor porcukor a tálaláshoz

A krémhez: 12 dkg krémsajt 2 dkg Rama 6 dkg porcukor 1 dkg kakaópor + a morzsához

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.

2. A csoki felét a Ramával együtt vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.

3. A tojásokat kikeverjük a barna cukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert mandulát. A tésztát a tortaformába kanalazzuk, és kb. 45 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük hűlni. A sütőt nem kapcsoljuk ki.

4. Amikor a torta kihűlt, a felpúposodott tetejét egy késsel egyenesre vágjuk. A levágott részt apróra vágjuk, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.

5. Közben elkészítjük a krémet: a Ramát és a krémsajtot elektromos keverővel 6-8 perc alatt krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, és további 6-8 percig keverjük.

6. A tortát kétfelé vágjuk, a közepét megkenjük a csokikrémmel, majd vékonyan bevonjuk a tetejét és az oldalát is. A sütőből kivett morzsát összezúzzuk, majd elkeverjük egy kevés kakaóporral, és bevonjuk vele a torta minden oldalát.

7. Megolvasztjuk a maradék csokoládét, majd egyenletesen elosztjuk egy sütőpapíron. Beborítjuk egy másik sütőpapírral, sodrófával ellapítjuk, feltekerjük, majd a hűtőbe tesszük.

8. Amikor megdermedt, szilánkokra törjük, és a torta tetejét díszítjük vele. Végül megszórjuk egy kis porcukorral is.

Vote it up
191
Tetszett?Szavazzon rá!