Csokivégzet

Ha netán eddig még nem volt tortakedvence, mostantól biztosan lesz

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
7 db tojás 20 dkg cukor 43 dkg étcsokoládé 27 dkg vaj + a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés
1. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.

2. A tojásokat a cukor felével addig verjük, amíg térfogatuk kb. a harmadával meg nem növekszik. (Minimum 10-12 perc.)

3. Közben a maradék cukrot 2 dl vízzel addig forraljuk, míg sziruppá nem olvad.

4. A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és egy picit hűlni hagyjuk. A csokoládés keveréket óvatosan hozzáöntjük a felvert tojásokhoz, és kb. fél percig még habverővel összedolgozzuk.

5. A keveréket egy kivajazott sütőformába öntjük, a sütőformát pedig egy vízzel teli hőálló edénybe állítjuk, úgy, hogy a víz majdnem elérje a sütőforma peremét.

6. Ezután kb. 30 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük.

Vote it up
301
Tetszett?Szavazzon rá!