Csokoládés fatörzs

Az ír krémlikőrrel ízesített, töltött csokoládés piskótatekercs a karácsonyi asztal dísze lehet

Hozzávalók 8 adaghoz
4 tojás 4 teáskanál langyos víz 15 dkg cukor 3 evőkanál finomliszt 1 evőkanál kakaópor 1 teáskanál sütőpor vaj a forma kikenéséhez porcukor a szóráshoz

A krémhez: 3 teáskanál zselatin 1,5 dl ír krémlikőr 3 evőkanál cukor 1/2 teáskanál vaníliakivonat 2,5 dl tejszínhab

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A tojásokat verjük habosra a vízzel. A cukrot apránként adjuk hozzá, és gyengén verjük fel. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaó- és a sütőport. Fokozatosan forgassuk a tojásmasszába.

2. Kivajazott sütőpapírral béleljünk ki egy 35×40 cm-es sütőlemezt, és terítsük el rajta a tésztát. Süssük meg 12-15 perc alatt.

3. A kisült tésztát fordítsuk ki a sütőlemezről porcukorral megszórt, tiszta konyharuhára, a hátuljáról húzzuk le a sütőpapírt, és a ruhával együtt tekerjük fel. Helyezzük fémrácsra, és hagyjuk hűlni.

4. A zselatint áztassuk 2 evőkanál vízbe 5 percre, majd gőz felett oldjuk fel. Keverjük össze a krémlikőrt a cukorral és a vaníliával. Adjuk hozzá a feloldott zselatint, és dermedésig hagyjuk hűlni. Ez nagyjából 20 perc. Ekkor a felvert tejszínhabot is keverjük hozzá.

5. Göngyöljük ki a tésztát, és kenjük meg a töltelékkel, majd tekerjük fel újra, és hagyjuk hűlni legalább 1 órán át. Díszíthetjük rozmaringgal vagy fenyőággal.

Vote it up
297
Tetszett?Szavazzon rá!