Csokoládés kosárka

Az egész család imádni fogja ezeket a csurig csokis kis kosárkákat

Hozzávalók
40 dkg étcsokoládé 1 dl tej vegyes gyümölcs

A tésztához: 25 dkg liszt 0,5 kiskanál sütőpor csipetnyi só 1 citrom reszelt héja 12,5 dkg cukor kevés vaníliás cukor 2 tojássárgája 1 dl olívaolaj (ebből 1 evőkanál a formába) 4 dl tej

Elkészítés
1.
A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összedolgozzuk, labdát formázunk belőle, és fél órán át a hűtőben pihentetjük. Ezután 4 mm vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele 8 darab olajjal kikent kicsi tortaformát.

2. A tésztát villával megszurkáljuk, majd nedves sütőpapírral beborítjuk, és nehezéknek szárazbabot teszünk rá. 180 °C-os sütőben 15 percig sütjük, majd leszedjük a babot és a papírt, és további 3-4 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és megvárjuk, míg kihűl.

3. A darabokra tört csokoládét a tejjel gőzfürdőben felolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni, és ha már langyos, a formákba öntjük. A feldarabolt gyümölcsöket kis nyársakra húzzuk, és a kosárkákra téve vagy melléjük tálaljuk.

Vote it up
118
Tetszett?Szavazzon rá!