Csokoládés marquise

Ha ön sem tudja kiejteni az elegáns francia nevet, nevezze csak „francia csokoládés babapiskótának”. Nem ezen fog múlni a sikere

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
40 dkg csokoládé 6 dkg porcukor 4 tojás 10 dkg Rama 24 db babapiskóta konyak vagy whiskey (tetszőleges) gyümölcs a tálaláshoz

A tejsodóhoz: 5 dl tej 6 dkg cukor 6 tojássárgája

A cukorsziruphoz: 2 dl víz 20 dkg cukor

Elkészítés
1.
A sodóhoz a tejet a cukorral lassú tűzön felforraljuk, majd habverővel állandóan kevergetve kis adagokban a tojássárgájához öntjük, és kis lángon óvatosan besűrítjük.

2. Az apró darabokra tört csokoládét egy kevés vízzel gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját és a Ramát.

3. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a csokoládés keverékhez forgatjuk.

4. A sziruphoz a cukrot a vízzel addig forraljuk, míg teljesen fel nem oldódik, majd belemártjuk a babapiskótákat, és kibéleljük velük egy sütőpapírral kibélelt terrine-forma alját és oldalát. (A babapiskótákat tetszés szerint konyakba vagy whiskey-be is márthatjuk.)

5. A csokis krémet a piskótakéregbe kanalazzuk, majd a hűtőbe tesszük. Amikor a csoki megszilárdult, a formát rövid időre forró vízbe mártjuk, hogy könnyen ki tudjuk borítani a tartalmát.

6. A sütit meglocsoljuk a sodóval, és tálaljuk.

Vote it up
130
Tetszett?Szavazzon rá!