Csokoládés piskótatekercs málnakrémmel

Még ellenállhatatlanabb lesz a klasszikus piskóta, ha friss málnával és könnyű joghurttal turbózzuk fel

Hasonló receptek

Hozzávalók
3 db tojás ­ 7,5 dkg cukor ­ 5 dkg liszt ­ 2,5 dkg kakaópor

A töltelékhez: 12,5 dkg friss málna ­ 20 dkg zsírszegény lágy krémsajt ­ 2 kiskanál porcukor

Elkészítés
1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). Egy kisebb sütőlapot vagy egy 30x20-25 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral.

2. Feltörjük, és szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadunk 2-3 evőkanál langyos vizet, és elektromos kézi habverővel vagy háztartási robotgépben kemény habbá verjük. Folyamatosan kevergetve, apránként hozzáadjuk a cukrot. Ezután beleöntjük a tojássárgáját, és alacsonyabb fokozaton gyorsan elkeverjük.

3. A lisztet és a kakaóport összekeverjük,és a habos masszára szitáljuk. Egy nagy fémkanállal vagy egy tésztalapáttal óvatosan a masszába forgatjuk, nem szabad felverni, mert a tészta ragacsos lesz.

4. A nyers piskótatésztát az előkészített sütőlapon egyenletesen szétterítjük, majd 7-10 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta szilárd, de ruganyos,illetve, ha a beleszúrt sütőtűre nem ragad már massza.

5. A piskótát kivesszük a sütőből, és azonnal kiborítjuk a tepsiből. Óvatosan lefejtjük róla a sütőpapírt, és egyrecés élű késsel levágjuk a ropogósszéleket. Az egyik rövidebb oldalától nagyjából 2,5 cm-re végigkarcoljuk a tésztát, hogy könnyebb legyen feltekerni.

6. A piskótára sütőpapírt fektetünk,és a megkarcolt rövidebb oldalánál kezdve felgöngyöljük, majd rácsra tesszük, és 30 percig hűlni hagyjuk.

7. Közben a töltelékhez a málnát gyorsan leöblítjük, és lerázzuk róla a vizet. Egy tálba tesszük, és villával kissé összetörjük. Hozzáadjuk a lágy krémsajtot, és ízlés szerint megcukrozzuk. Lefedjük a málnakrémet, és a hűtőszekrénybe tesszük.

8. A kihűlt piskótát óvatosan kitekerjük,a sütőpapírt eltávolítjuk. Bekenjük a tetejét a málnakrémmel, de a széleken egy keskeny (kb. 1 cm-es) csíkot szabadon hagyunk. A piskótát újból felgöngyöljük. Ne ijedjünk meg, ha feltekerés közben a teteje megreped, ettől még éppen olyan jól fog mutatni.

9. A piskótatekercs tetejére porcukrot szitálunk, majd süteményestálra helyezzük.

Vote it up
170
Tetszett?Szavazzon rá!