Csokoládés tiramisu

Még jobban megbolondíthatjuk a tiramisut, ha teszünk bele egy kis extra csokit

Hasonló receptek

Hozzávalók 2 személyre
6 db tojássárgája 11 dkg cukor 50 dkg mascarpone 3 db tojásfehérje 2,5 dl erős presszókávé 2 dl Amaretto vagy Marsala likőr 30 db savoiardi (vagy más babapiskóta) 20 dkg étcsokoládé 4 evőkanál kakaópor

Elkészítés
1. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzávegyítjük a mascarponét. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk az előző keverékhez. A langyos kávét összekeverjük az Amaretto likőrrel.

2. A babapiskóta felét egy tál aljára rétegezzük, meglocsoljuk a kávé felével, majd bevonjuk a mascarponés krém felével és egy vékonyabb réteg olvasztott csokival.

3. Erre teszünk egy második réteg babapiskótát, megöntözzük kávéval, rákenjük a maradék mascarponés krémet, majd a csokoládét, és alufóliával lefedve legalább 5 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt meghintjük kakaóporral.
 

Ha szívesen kísérletezik egy-egy bevált alaprecepttel, és kipróbálna másféle tiramisukat is, válasszon!

Vote it up
151
Tetszett?Szavazzon rá!