Csokoládétorta

Ha ön is úgy van vele, mint Gombóc Artúr, és legszívesebben csokit csokival enne, akkor megtalálta a megoldást

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
2,5 dl víz 12,5 dkg Rama 3,5 dkg kakaópor 30 dkg liszt 1 kiskanál szódabikarbóna 40 dkg cukor 2 db tojás 1,2 dl kefir 1 kiskanál vaníliakivonat

A krémhez: 10 dkg olvasztott Rama 50 dkg krémsajt 30 dkg porcukor 5 dkg kakaópor

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A vizet a Ramával és a kakaóval közepes lángon addig hevítjük, míg a Rama teljesen el nem olvad.

2. A lisztet a szódabikarbónával és a cukorral egy edénybe szitáljuk, majd hozzáadjuk a kakaós keveréket, és alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, a kefirt és a vaníliát is.

3. A tésztát egy dupla sütőpapírral kibélelt kisebb tortaformába kanalazzuk, és 40-45 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A sütőből kivéve 10 percig állni hagyjuk, majd a formából kivéve egy rácsra tesszük hűlni.

4. A krémhez a Ramát és a krémsajtot elektromos keverővel 6-8 perc alatt krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, és további 6-8 percig keverjük.

5. A süteményt vízszintesen négyfelé vágjuk, a lapok tetejét megkenjük a krémmel (a legfelsőt is), és egymásra helyezzük őket. Tálalás előtt fél órára a hűtőbe tesszük.
 

Ismerjen meg további csokitorta-recepteket!

Vote it up
27
Tetszett?Szavazzon rá!