Csokoládétorta gazdagon

A bőségesen adagolt étcsokoládénak köszönhetően olyan lágy és kiadós, hogy egy kicsi szelet is megkoronázza az ünnepi ebédet

Hasonló receptek

Hozzávalók
200 g jó minőségű étcsokoládé (legalább 70%-os kakaótartalmú) 8 dkg vaj 4 tojás 15 dkg barna cukor 3 evőkanál finomliszt földicseresznye vagy más bogyós gyümölcs a díszítéshez porcukor kakaópor

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Vajazzunk ki egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és sütőpapírral béleljük ki az alját.

2. A csokoládét tördeljük kis darabokra, majd a vajjal együtt tegyük tűzálló tálba. A tálat állítsuk forró vízzel félig töltött lábas fölé úgy, hogy a víz ne érintkezzen az edény aljával. Amikor a csokoládé és a vaj is elolvadt, vegyük le a tálat a lábasról, és a csokoládét keverjük simára a vajjal.

3. A tojást és a cukrot nagy tálban, konyhai robotgéppel keverjük habosra. Akkor jó, ha a térfogata nagyon megnő.

4. A csokoládés-vajas masszát adjuk a ki kevert tojáshoz, és habverővel vagy fémkanállal forgassuk össze. Apránként szitáljuk a masszába a lisztet, és óvatosan keverjük össze.

5. A tésztát öntsük az előkészített sütőformába, és a tetejét óvatosan simítsuk el. Addig kell sütni, amíg érintésre rugalmasnak nem érezzük a tetejét. Ez körülbelül 15-20 percig tart. Ha elkészült, hagyjuk a tésztát a formában kihűlni.

6. Ha kihűlt, vegyük ki a tortát a formából, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Vágjuk vékony szeletekre, s tetszés szerint díszítsük 1-1 szem bogyós gyümölccsel. Tálalás előtt szórjuk meg a porcukorral és a kakaóval úgy, hogy a tányérra is jusson belőle.

Vote it up
208
Tetszett?Szavazzon rá!