Csokoládétrüffel

A legszebb ajándék a saját készítésű finomság, amely a törődés, odafigyelés kifejezője

Hasonló receptek

Hozzávalók 12 darabhoz
150 g étcsokoládé 30 g vaj 2 evőkanál konyak, rum vagy whisky 1 evőkanál kakaópor 1 teáskanál vaníliás cukor

Elkészítés
1. Tördeljük össze a csokoládét, és a vajjal együtt tegyük hőálló tálba. Gőz fölött olvasszuk meg, majd keverjük simára. Ügyeljünk arra, hogy a tál ne érintkezzen a forró vízzel.

2. Hagyjuk hűlni, aztán keverjük hozzá a konyakot, rumot vagy whiskyt.

3. Hűvös helyen – de ne hűtőben – néha megkeverve pihentessük, hogy kissé megdermedjen.

4. A kakaóport és a vaníliás cukrot szitáljuk tányérra.

5. A megdermedt csokoládéból gömbölyítsünk 12 darab egyforma nagyságú golyót és forgassuk bele a cukros kakaóporba.

6. A trüffeleket tegyük praliné- vagy aprósütemény-papíralátétbe és csomagoljuk színes szalaggal átkötött dobozba.

Vote it up
252
Tetszett?Szavazzon rá!