Csomboros káposzta

Vajon a klímaváltozás jelének tekinthető, ha az ember télen nyári recepteket olvasgat?

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg kolozsvári szalonna 3 fej vöröshagyma 1 fej káposzta 1 csokor csombor só, bors 1 evőkanál liszt 3 dl tejföl 0,5 db citrom leve 40 dkg sertéspofa olívaolaj a sütéshez 1 dl fehérbor 6 szem újkrumpli

Elkészítés
1.
Az apró kockára vágott szalonnát lepirítjuk 1 fej vékony szeletekre vágott hagymával együtt, hozzáadjuk a laskára vágott káposztát és a csombort, majd sózzuk, borsozzuk, és ľ órán keresztül fedő alatt puhára főzzük.

2. Ha már megpuhult, a lisztet elkeverjük a tejföllel, és hozzáadjuk a káposztához, majd hozzákeverjük a citromlét is.

3. A sertéspofát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből,és a visszamaradt zsiradékában felszeletelve megpirítjuk a maradék 2 fej hagymát.

4. A húst visszahelyezzük a hagymára, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a bort és annyi vizet vagy húsalaplét, amennyi még nem lepi el, és lassú tűzön 3-4 órán át főzzük. A krumplit megfőzzük, és kevés zsiradékon lepirítjuk.

Vote it up
Értékelje a cikket!
Tetszett?Szavazzon rá!