Csontleves

Ideális esetben friss csontból készül. Gyógyerővel bír, náthaszezonban például kötelező

Hozzávalók
1-1,5 kg velőscsont 5 l víz 1 szál póréhagyma 1 sárgarépa 1/2 zellergumó 1 vöröshagyma leveshús ízlés szerint

Elkészítés
1. Mossuk meg a csontot. Tegyük egy nagy fazékba, és öntsük hozzá a vizet. Forraljuk fel. Közben a póréhagymáról szedjük le a külső leveleit, a többit mossuk meg, és vágjuk apró darabokra.

2. Hámozzuk meg a sárgarépát és a zellergumót. Mossuk meg és szeleteljük fel a sárgarépát, majd daraboljuk fel a zellert. Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk negyedekre. Amikor a leves felforrt, szedjük le róla a habját. Adjuk hozzá a zöldséget, a hagymát, és sózzuk meg.

3. Főzzük a levest alacsony hőfokon kb. másfél órát. Szűrjük le. Ha még tisztább levest szeretnénk, akkor ritka szövésű konyharuhán szűrjük át.

4. Melegítsük fel még egyszer, merjük levesestálba, és adjuk hozzá a leveshúst, ízlés szerint. A maradék levest adagokban befagyaszthatjuk.

Vote it up
235
Tetszett?Szavazzon rá!