Cukkinibefőtt

Ha a cukkinit ízetlen uborkának tartja, bizonyára véletlenül keveredett ide, gyorsan kattintson el innen!

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 kg cukkini 4 evőkanál só 12 szál kapor 2 kiskanál mustármag 1 kiskanál koriandermag 1 kiskanál kapormag 0,25 kiskanál sáfrány 4 gerezd fokhagyma (félbevágva) 1 db piros csípős paprika (lehet kettő is, félbevágva) 6 dl fehérborecet 5 dkg cukor

Elkészítés
1.
A négyfelé vágott cukkinikhez hozzáadunk 2 evőkanál sót és 3 pohár jeget, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd nehezéknek egy tányért helyezünk a tetejére, és 2 órán át állni hagyjuk. Ezután lecsepegtetjük, és szárazra töröljük.

2. A kaprot és a következő 6 hozzávalót elosztjuk 2 sterilizált befőttesüvegben.

3. Az ecetet a cukorral és a maradék sóval 3 dl vízbe tesszük, felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukkinit, és néha megkeverve 2-3 percig főzzük, míg a cukkini színe fakulni nem kezd.

4. Ezután a cukkinit elosztjuk a befőttesüvegekben, és felöntjük a meleg ecetes lével úgy, hogy az üvegek pereméig 1-2 cm-nyi helyet hagyunk.

5. Az üvegeket lezárjuk, 10 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd a vízből kivéve félretesszük hűlni. Fogyasztás előtt legalább egy hétig állni hagyjuk.

Vote it up
101
Tetszett?Szavazzon rá!