Hozzávalók 4 személyre
1 kg cukkini • 4 evőkanál só • 12 szál kapor • 2 kiskanál mustármag • 1 kiskanál koriandermag • 1 kiskanál kapormag • 0,25 kiskanál sáfrány • 4 gerezd fokhagyma (félbevágva) • 1 db piros csípős paprika (lehet kettő is, félbevágva) • 6 dl fehérborecet • 5 dkg cukor
Elkészítés
1. A négyfelé vágott cukkinikhez hozzáadunk 2 evőkanál sót és 3 pohár jeget, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd nehezéknek egy tányért helyezünk a tetejére, és 2 órán át állni hagyjuk. Ezután lecsepegtetjük, és szárazra töröljük.
2. A kaprot és a következő 6 hozzávalót elosztjuk 2 sterilizált befőttesüvegben.
3. Az ecetet a cukorral és a maradék sóval 3 dl vízbe tesszük, felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukkinit, és néha megkeverve 2-3 percig főzzük, míg a cukkini színe fakulni nem kezd.
4. Ezután a cukkinit elosztjuk a befőttesüvegekben, és felöntjük a meleg ecetes lével úgy, hogy az üvegek pereméig 1-2 cm-nyi helyet hagyunk.
5. Az üvegeket lezárjuk, 10 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd a vízből kivéve félretesszük hűlni. Fogyasztás előtt legalább egy hétig állni hagyjuk.
Hozzászólás