Cukkinikorongok gombaraguval

Egy igazán könnyen elkészíthető vega finomság, amely a gyomornak is szuperkönnyű

Csodás időszak a vénasszonyok nyara, amikor még a teraszon élvezhetjük a tücsökzenét és a madártrillákat. Használja ki a lehetőséget! Íme, egy igazán könnyen elkészíthető finomság, amely a teraszon talán még jobban esik, ráadásul a gyomornak is szuperkönnyű.

Hozzávalók
1 cukkini 2 tojás 10 dkg reszelt cheddar sajt 0,5 dl tej 1 kiskanál Cayenne-bors bors 2 evőkanál olívaolaj 30 dkg gomba 1 grillezett piros kaliforniai paprika

Elkészítés
1. A cukkinit lereszeljük, összekeverjük az enyhén felvert tojással, a sajttal, a tejjel és a Cayenne-borssal, majd sózzuk, borsozzuk.

2. Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat, beleöntjük a masszát, és aranybarnára sütjük benne.

3. Ha megsült, a lepényt vágódeszkára helyezzük (lehetőleg egyben), és korongokat vágunk belőle.

4. Felhevítjük a maradék olajat, hozzáadjuk a negyedekre vágott gombát, majd sózzuk, borsozzuk, és 3-4 perc alatt puhára főzzük.

5. A grillezett paprikát botmixerrel pürésítjük. Tálaláskor a korongok közé rendezzük a gombát, és meglocsoljuk a paprikaszósszal.
 

Ha maradt még cukkinije, készítsen belőle pürét. Jó lesz télen krémlevesnek vagy felfújtnak.

Vote it up
351
Tetszett?Szavazzon rá!