Cukkinikrokett kaporral és fetával

Kiválóan beválik előtelnek és köretnek is – akár ünnepibb alkalmakon is

Hozzávalók 4 személyre
65 dkg cukkini 1 kiskanál só 2 db újhagyma 3 evőkanál friss kapor + a tetejére 3 evőkanál frissen aprított menta 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál reszelt citromhéj 0,5 kiskanál frissen őrölt bors 5 dkg panko morzsa (vagy friss zsemlemorzsa) 1 db tojás 10 dkg feta sajt olaj a sütéshez joghurt a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A lereszelt cukkinit megsózzuk, fél órán át állni hagyjuk, majd kifacsarjuk, és egy edénybe tesszük.

2. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott újhagymát, a kaprot, a mentát, az apróra vágott fokhagymát, a citromhéjat és a borsot, majd óvatosan hozzákeverjük a morzsát, az enyhén felvert tojást és az apró darabokra vágott feta sajtot.

3. A masszából 2 evőkanálnyi adagokban pogácsákat formázunk, majd egy alufóliával kibélelt tepsibe rendezzük, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

4. A pogácsákat forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. A tetejükre 1-1 evőkanál joghurtot teszünk, és kaporral megszórva tálaljuk.

Vote it up
47
Tetszett?Szavazzon rá!