Cukkinis-csokis süti

Megrémíti ez a kombináció? Nyugodjon meg, a cukkini csak a tészta állagát javítja, az íze nem számottevő

Hasonló receptek

Hozzávalók 6-8 személyre
10 dkg étcsokoládé 22,5 dkg liszt + a formába 3 evőkanál kakaópor (édesítetlen) 0,5 kiskanál só 0,5 kiskanál szódabikarbóna 0,25 kiskanál szerecsendió (vagy szegfűbors) 20 dkg cukor 1,2 dl olívaolaj 2 db tojás 1 kiskanál vaníliakivonat 1 db közepes cukkini vaj a formába

A csokimázhoz: 5 dkg étcsokoládé 1 evőkanál olívaolaj 1 kiskanál méz

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Az apró darabokra tört csokoládét 1 evőkanál lisztbe forgatjuk (hogy később ne süllyedjen a tészta aljára). A maradék lisztet elkeverjük a kakaóporral, a sóval, a szódabikarbónával és a szerecsendióval.

2. A cukrot az olívaolajjal, a tojással és a vaníliával habosra keverjük, kis adagokban hozzádolgozzuk a lisztes keveréket, majd hozzákeverjük a lereszelt cukkinit és a csokidarabokat.

3. A masszát egy kivajazott, kilisztezett 20 x 22 cm-es sütőformába kanalazzuk, és 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

4. A csokimázhoz a darabokra tört csokoládét összekeverjük az olívaolajjal és a mézzel, majd gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, simára keverjük, és a sütemény tetejére kenjük. Szeletekre vágva tálaljuk.

Vote it up
7
Tetszett?Szavazzon rá!