Cukkinis répa

Nincs egészségesebb télvíz idején, mint egy jó kis zöldköret. Például ez

Hozzávalók 4 személyre
olívaolaj ­ 10 nagyobb cukkini só, bors 6 gerezd fokhagyma 6 evőkanál frissen aprított bazsalikom 6 evőkanál frissen aprított menta 16 szál sárgarépa 1 dl vörösborecet

Elkészítés
1. A felkarikázott cukkinit olajban közepes lángon aranybarnára sütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és sózzuk, borsozzuk. A vékony karikára vágott fokhagyma, a bazsalikom és a mentalevél felét a cukkini tetejére szórjuk.

2. Forró olajban a karikára vágott répát is megsütjük, majd a cukkini tetejére szedjük, és megszórjuk a maradék fokhagymával, bazsalikommal és mentával. Meglocsoljuk a vörösborecettel, és az egészet óvatosan összekeverjük.

3. Hagyjuk kihűlni, majd letakarva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt fél órát szobahőmérsékleten tartjuk, és friss kenyérrel, sült csirkével vagy hallal tálaljuk.

Vote it up
190
Tetszett?Szavazzon rá!